2016-05-05 00:00
Victoria

Vem drömmer inte om släta och slanka ben. Men det finns en hel del skönhetstjuvar som ställer till hinder, såsom åderbråck, ådernät, celluliter, övervikt mm. Benen ska bära oss många mil genom livet därför behöver de god omvårdnad.

Träning är bra men för att benen ska se bra ut och vara friska behöver man en sund livsstil och ta hand om dem. Vi behöver en balanserad och varierad kost. Övervikt och förstoppning har en negativ inverkan på våra ben. Andra saker som påverkar vårt blodomlopp i venerna negativt är: vitaminbrist, fel fettvalk, för mycket nikotin och alcoholintag är ödesdigert för blodcirkulationen. Behandling av åderbråck och ådernät.

Det finns många behandlingsmöjligheter för att ta bort åderbråck. Idag finns det nya moderna metoder som effektivt avlägsnar åderbråck och ådernät. Man kan gå hem redan samma dag och det blir ytterst små märken som går bort efter bara 6-12 månader. De nya metoderna är mycket säkra och bygger på erfarenhet och vetenskap. -Endo venus laser, EVL (Man tar hjälp av en laserfiber som försluter venen från insidan). Virknålsteknik. Det är med hjälp av millimetersmå stickhål som man drar ut synliga ådror med ett litet instrument. Ultraljudsledd skuminjektion (används oftast vid komplicerade åderbråck) Det är viktigt att man efter dessa reparationer sedan förebygger ny uppkomst av åderbråck/nät. Detta gör man genom att använda stödstrumpor och leva sunt.

Celluliter Lymfmassage sätter fart på fettförbränningen vilket gör att fettcellerna minskar i storlek. Torrborsta huden alltid med rörelser mot hjärtat. När du duschar växla mellan varmt och kallt vatten det är mycket bra för blodcirkulationen. Drick mycket vatten det är bra för hela kroppen eftersom det transporterar slaggprodukter. Håll en bra stabil vikt och undvik att jojobanta- om huden utsätts för förändringar framträder celluliter tydligare. Om du röker är det bra om du slutar med det eftersom det försämrar blodcirkulationen.

Bästa och billigaste metoden mot celluliter är att motionera och äta sunt, utesluta socker och undvika att banta. Annars finns det massor av behandlingar mot celluliter. Den senaste tekniken heter-Velashape II och sägs minska fett och reducera celluliter. Behandlingen utförs genom ett infrarött ljus, radiovågor som går ner 2 cm i huden- detta ger ett vakuumsug med massage som gör huden jämnare. Detta bör upprepas en gång i veckan 4-6 veckor. Behandlingen tar ca 30-60 min.

Så får du slanka ben: Som jag sagt tidigare så är motion bra. Motionera minst 30 min om dagen. Den bästa motionen för benen är simning, cykelturer (spinning), löpning, promenader och dans. Lågintensiv träning ger slankare ben och explosiv träning som styrketräning ger större muskler och större ben. Små motionspass om dagen är bättre än ett hårt långt pass i veckan. Ta trapporna istället för hissen. Hitta alla chanser till extra motion.

Släta och bruna ben Det finns krämer som både täcker och ger färg på bara ben men som sedan går bort i duschen, ett alternativ om man ska på fest eller bara till vardags om vill gå i kort kjol och känna sig fin. Brun utan sol ger benen en fin färg och man känner sig extra fräsch. Se bara till att skrubba benen ordentligt när färgen börjar gå bort så det inte ser flammigt ut. Hör efter i skönhetsbutiker efter krämer som är uppstramande och lämpade mot celluliter. Även om dessa inte tar bort celluliter så känns det skönt när benen känns fastare och får rikligt med fukt.

Stödstrumpor är inte bara de hållbaraste strumpbyxorna de gör även underverk för dina ben. De har en masserande effekt på benen vilket gör att blodcirkulationen ökar och därmed minskar uppkomsten av oönskade ben besvär och fula ben. De motverkar och förebygger uppkomsten av fler åderbråck och ådernät. Att bära stödstrumpor varje dag är A och O för snyggare ben. Vill du inte ha hela strumpbyxor så är ett alternativ knästrumpor. Detta vill vi starkt rekommendera som ett av de viktigaste hjälpmedel till snyggare spiror! 

Skriv en kommentar:

Text:
Signatur:
QpRuEs
Kod från Captcha-bild: